Прогрес

Apple і Google створять додаток для відстеження контактів заражених

Технологічні гіганти вважають, що можуть допомогти в стримуванні пандемії коронавірусу нового типу.

Корпорації Apple і Google спільними зусиллями створять глобальну систему відстеження людей, які контактували з інфікованими коронавірусом. Про це йдеться в спільній заяві обох компаній.

Згідно з анонсом, система стане відслідковувати через Bluetooth відстань між власниками смартфонів. Спеціальний додаток буде обробляти контакти хворих коронавірусом за два останні тижні і попереджати тих, хто з ними спілкувався або знаходився поблизу в цей період.

У корпораціях запевняють, що інформація буде конфіденційною.

«Таким чином, тих, хто контактував з інфікованими, стане легше оповістити, знайти і ізолювати. Імена інфікованих будуть недоступні для широкого загалу», — пояснюють розробники.

Додаток планують запустити в травні, а влітку його вмонтують в операційні системи Android і iOS.

Розробники стверджують, що така система стеження зможе покрити до половини населення планети, так як 99% мобільних пристроїв використовують саме ці ОС. Загальне ж число користувачів операційних систем iOS і Android в світі, за даними Bloomberg, перевищує три мільярди чоловік.

Раніше американська корпорація Apple випустила 20 мільйонів медичних масок. А компанія Google вже заявляла про масове стеження за жителями 131 країни в період карантину.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net