Men's & Women's

Автоконцерн Jaguar Land Rover презентував «маршрутку майбутнього»

За допомогою безпілотника Project Vector автовиробник показав про своє бачення транспорту майбутнього для мегаполісів.

Електричні безпілотники не тільки дбають про екологію, але і «розвантажують» дороги від заторів, одночасно знижуючи кількість ДТП, інформує Ukr.Media.

Концептуальний Project Vector від британської компанії Jaguar Land Rover — це автономний електрокар, чия довжина становить близько 4 метрів. Вже в майбутньому році безпілотник Project Vector почнуть тестувати на дорогах.

В якості полігону для випробувань обрали англійську містечко Ковентрі. Поки ж виробник знайомить нас з новинкою, яка відрізняється своєю багатозадачністю: авто ідеально підійде для пасажирських або комерційних перевезень.

Електричну силову установку та акумулятори розробники розмістили в підлозі. Завдяки такому розташуванню вдалося збільшити внутрішній простір. Також за потреби платформу можна наростити ще на один метр.

Ємність батареї варіюється від 60 до 90 кВт. Цього вистачить, щоб безпілотник проїхав від 248 до 298 кілометрів.

Планується, що на першому етапі буде випущено 20 екземплярів Project Vector, і тестувати їх будуть під наглядом людини. Це дозволить їм пересуватися без поправок в чинне законодавство і доопрацювати супутню інфраструктуру.

Новинка — частина програми Destination Zero, головна мета якої — нульовий обсяг шкідливих викидів, ліквідація дорожніх заторів і аварій, а також впровадження нових технологій в повсякденне життя.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net