Політика

Байден обіцяє передати Україні летальну зброю

У разі перемоги на майбутніх виборах президента США демократ Джо Байден обіцяє зробити все можливе, щоб надати Україні летальне озброєння. Про це повідомляє Голос Америки.

Про це політик заявив у привітанні з нагоди 29-ї річниці незалежності України, опублікованому на сторінці його виборчої кампанії.

«Як президент я проясню Кремлю, що вони повинні закінчити свою агресію й окупацію України. Адміністрація Байдена — Харріс гарантує, що Україна отримає необхідну економічну і військову підтримку, в тому числі летальне озброєння — одночасно закликаючи Україну проводити важливі реформи, які є життєво необхідними для її успіху», — зазначив Байден у зверненні.

Водночас, зазначає видання, адміністрацію президента Барака Обами, у якій Джо Байден вісім років був віце-президентом, республіканці критикують саме за відмову надати Україні летальну зброю.

«Оборонне озброєння, зокрема протитанкові комплекси «Джавелін», Україна отримала вже від адміністрації чинного президента Дональда Трампа», — йдеться в статті.

На виборах 3 листопада 2020 року Байден боротиметься за пост президента США з чинним главою держави Дональдом Трампом, який представляє Республіканську партію.

Раніше Байден назвав чинного главу держави некомпетентним через його критику кандидидури віце-президента в разі перемоги Байдена — сенатора Камали Харріс.