ГоловнеПолітика

Байден створив фонд із захисту виборів

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден заснував фонд для забезпечення точного підрахунку всіх голосів на виборах глави держави. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті політика

«Щоб забезпечити підрахунок кожного голосу, ми організуємо найбільшу з акцій для захисту виборів, що коли-небудь проводилися. Бо не Дональду Трампу визначати результат виборів, а американському народу», — йдеться в повідомленні.

Фонд під назвою Biden Fight Fund засновується і приймає пожертвування від $2,8 тис. до $142 тис. Донори повинні бути старшими 18 років, мати американське громадянство або постійний дозвіл на проживання і не входити до підрядників федерального уряду США.

За останніми даними американських ЗМІ, Байден отримав 248 голосів вибірників із 270, необхідних для обрання президентом. В активі Трампа поки що 214 голосів членів колегії вибірників.

При цьому штаб Дональда Трампа зажадав перерахувати голоси у двох ключових штатах — Вісконсині і Мічигані, — де він протягом довгого часу лідирував, але в підсумку може втратити перемогу.

Також стало відомо, що за Байдена проголосувало найбільше число виборців в історії.