Соціум

Бенксі розписав вагони лондонського метро графіті на тему коронавірусу

Художник спустився в підземку в захисному костюмі і респіраторі — і ніхто з пасажирів не здогадався, хто перед ними.

Британський вуличний художник, зовнішність, ім’я та адреса якого досі залишаються загадкою, спустився в метро Лондона і розписав вагон поїзда своїми фірмовими щурами. Відеоролик про створення графіті в вагонах метро Бенксі розмістив на своїй сторінці в Instagram.

Щурі Бенксі чхають, залишаючи на вікнах брудні потьоки, використовують захисні маски як парашут, ховаються під ними — загалом, роблять з ними що завгодно, але не використовують за призначенням.

Художник уточнив, що «акт художнього втручання в рутину метрополітену стався на станції лінії Хаммерсміті-енд-Сіті».

Судячи з усього, Бенксі спустився в метро перед самим його закриттям, коли в вагонах було дуже мало пасажирів. З їхньої реакції помітно, що вони не розуміли, що відбувається, і, швидше за все, навіть не зрозуміли, хто перед ними. А так як художник був у захисному костюмі, багато хто вирішив, що він буде проводити дезінфекцію в метро. Насправді ж в балоні для дезинфікуючого засобу була блакитна фарба.

Також, Бенксі, підписуючи своє відео, закликав використовувати маски для боротьби з поширенням вірусу.

У коментарях до ролика вже пожартували, що завдяки роботам художника в метро тільки що з’явився найдорожчий в світі вагон.

Використання масок або пов’язок, що закривають обличчя, з 15 червня є обов’язковим в британському громадському транспорті та медичних установах. Сам художник давно звик ховати своє обличчя за маскою, а про те, як він виглядає, досі достеменно невідомо.

Раніше художник вже створював роботи на тему пандемії. Так, на одній з робіт зображені щурі, які влаштували бардак у ванній кімнаті під час самоізоляції.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net