Здоров’я

Безпечні та ефективні народні засоби, щоб швидше засинати і гарно виспатись

Народні засоби від безсоння.

Важливо знати, які народні засоби варто застосовувати, щоб добре спати вночі. Незалежно від того, у чому причина безсоння, впоратися з нею допоможуть практично одні і ті ж методи. Поспішати приймати лікарські препарати при першому порушенні сну не варто: спочатку потрібно спробувати вирішити проблему натуральним і нешкідливим способом, і тільки якщо нічого не допоможе, звернутися до лікаря за консультацією. Самому купувати снодійне небезпечно для здоров’я, інформує Ukr.Media.

Популярні народні засоби від безсоння

Увечері не варто дивитися телевізор, особливо новини і фільми з напруженим сюжетом.
Точно так само небезпечно грати в комп’ютерні ігри і уникати будь-яких стресів.
Медики рекомендують не сваритися і не виясняти відносини: це в принципі шкідливо для нервової системи, але гірше за все робити це в другій половині дня. Є ризик довго і сильно переживати з-за негативних подій і позбутися сну повністю.
Не варто пити каву та енергетичні напої, вживати спиртне і переїдати перед відходом до сну. Замість кави краще випити трав’яний чай. Для цієї мети ідеально підходить м’ята, меліса, ромашка і корінь валеріани. Дані лікарські трави славляться заспокійливими властивостями. Це натуральне снодійне, нешкідливе для здоров’я, але ефективно розслабляє нервову систему.
Корінь валеріани вважається найпоширенішим способом налагодження режиму сну. Ніяких протипоказань не має, крім індивідуальної нестерпності. Але для досягнення стійкого терапевтичного ефекту корінь валеріани потрібно приймати протягом декількох тижнів: одноразове вживання не допоможе.

Є випадки, коли і з першого разу вдається розслабитися і легше заснути від валеріани.

Корінь валеріани можна застосовувати у вигляді настою, чаю, як ароматичний засіб або зробити ванну перед сном. Вітається комплексний підхід, коли одночасно використовують кілька народних методів від безсоння.

Як їжа і молоко допоможуть краще спати вночі

Переїдати ввечері шкідливо, але лягати спати на голодний шлунок — ще гірше. Легкий перекус багатими вуглеводами продуктами деколи краще рішення від безсоння. Така їжа легко перетравлюється і надає розслабляючу дію на мозок.

Грінки, бутерброд з маслом або печиво — саме те, що допоможе легше заснути.

Молочні продукти, зокрема, молоко однозначно підійде для вживання у вечірні години.

Корисні властивості молока давно відомі людям, бо саме його багато мам пропонують випити своїм дітям перед сном.

Є наукове обґрунтування цієї традиції: амінокислота триптофан, якою рясніє цей молочний продукт, налаштовує мозок на сон. Але якщо прийнято рішення випити склянку молока перед сном, то вже не варто вживати іншу рідину, інакше виспатися не вийде через регулярні позови в туалет.

Крім молока, триптофаном багатий сир, куряче м’ясо, індичка, соєві боби і тунець. Це означає, що резонно віддати перевагу одному з даних продуктів на вечерю, щоб швидко заснути і добре відпочити вночі.

Чим прогулянки та фізкультура корисні для сну

Дозовані фізичні навантаження, прогулянки на свіжому повітрі — кращий засіб від проблеми зі сном. Медики дійшли висновку, що для організму корисні заняття спортом, мінімум 3 рази в тиждень, по 20 хв.

Краще надавати перевагу плаванню, йозі і ранковій гімнастиці.

Слід уникати занадто великих фізичних і емоційних навантажень, які можуть дати зворотний ефект, тоді проблеми зі сном посиляться.

Якщо немає можливості прогулятися, то слід провітрити приміщення, де людина збирається спати.

Свіже повітря, приємна музика і хороша книга — відмінний вибір тих, хто планує добре відпочити і виспатися. Режим дня — запорука здорового способу життя. Лягати і вставати, а також приймати їжу в той самий час дуже важливо.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net