Політика

Білорусь переакредитує всі іноЗМІ

Влада Білорусі скасувала акредитацію всім іноземним ЗМІ з п’ятниці, 2 жовтня. Про це повідомило Міністерство закордонних справ Білорусі.

Переакредитація журналістів іноземних ЗМІ в Білорусі за новим порядком стартує з наступного тижня, при цьому буде врегульована робота позаштатних журналістів в інтересах закордонного ЗМІ.

Так само передбачається подача документів в електронному вигляді, скорочення термінів розгляду заявок з 20 до 5 днів для тимчасової акредитації та з 60 до 30 днів для постійної.

В МЗС нагадали, що інформаційний суверенітет Білорусі є важливим елементом безпеки.

«У ситуації, що складається, ми змушені реалізувати своє суверенне право і застосувати необхідні захисні заходи, у тому числі — у вигляді нових норм положення», — заявили в МЗС.

У зв’язку з прийняттям нового положення дія виданих раніше акредитаційних карток офіційно припиняється з 2 жовтня. З 5 жовтня Комісія з питань акредитації почне працювати в новому складі, прийом електронних заявок також стартує в цей день.

Нагадаємо, США і ЄС ввели санкції проти високопоставлених білоруських чиновників, яких звинувачують у насильстві проти опозиції і фальсифікації підсумків президентських виборів.

Усім фігурантам списку заборонений доступ на територію ЄС і США, їхні активи в європейських і американських банках в разі виявлення підлягають замороженню. Європейському й американському бізнесу також заборонено вести справи з належними їм компаніями.