Політика

Більшість диппредставництв України відновили роботу

З 116 закордонних дипломатичних установ 105 знову відкрилися після карантину. Ще 11 зроблять це, як тільки покращиться епідемічна ситуація в країнах, де вони розташовані.

Після карантину повністю або частково відновили роботу 105 закордонних дипломатичних установ України. Про це на онлайн-брифінгу повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Ми відновлюємо роботу закордонних дипломатичних установ, посольств України і консульств України за кордоном. Станом на сьогодні повністю або частково відновлено консульських прийом у 105 посольствах і консульствах. В цілому їх 116. Тобто вже абсолютна більшість посольств і консульств відновили свою роботу з консульського прийому громадян», — сказав він на онлайн-брифінгу у вівторок.

Він нагадав, що робота дипвідомств була призупинена в зв’язку із заборонами і карантинними обмеженнями відповідними країнами.

Кулеба наголосив, що допомога українцям за кордоном залишається абсолютним пріоритетом, і є не тільки подорожуючі, а й українці, які вже перебувають за кордоном, котрі потребують допомоги, підтримки, оформлення документів тощо.

«11 закордонних дипломатичних установ, що не відновили ще роботу, розташовані в країнах, де пандемічна ситуація є особливо складною, і тому ми не можемо ще зараз відновити повноцінний консульський прийом», — сказав Кулеба, зазначивши, що там відновиться робота за першої можливості.

У МЗС також розповіли, як уникнути проблем під час закордонних подорожей у період пандемії.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net