Світ

Бразилія відмовилася від китайської вакцини проти COVID

Президент Бразилії Жаір Болсонару скасував укладену МОЗ країни угоду з купівлі вакцини CoronaVac від COVID-19, розробленої в Китаї. Про це в понеділок, 26 жовтня, повідомило інформагентство Інтерфакс-Україна.

«Бразильці не будуть нічиїми піддослідними кроликами. Ось чому я прийняв рішення не купувати цю вакцину», — заявив Болсонару.

Він так само висловив думку, що вигідніше витрачати гроші на ліки від COVID-19, а не на вакцину: «Я висловлю свою особисту думку: хіба не дешевше і простіше інвестувати в лікування, ніж в вакцину?».

Болсонару, який перехворів коронавірусом в липні, продовжує рекламувати протималярійний препарат гідроксихлорохін для лікування COVID-19, незважаючи на відсутність наукових доказів його ефективності.

«Я тому приклад. Я брав хлорохін, інші брали івермектин і анніту (протипаразитарні препарати). Все вказує на те, що той хто на ранній стадії приймав один з цих препаратів — вилікувався», — заявив бразильський президент.

Бразилія стала однією з найбільш постраждалих від епідемії COVID-19 країн світу. Там виявлено понад 5,3 млн випадків зараження, 157,2 тис. осіб померли.