Соціум

Британець знайшов у своєму саду автомобіль з 50-х років

Знайдений чоловіком автомобіль, на його думку, може належати спецслужбам Британії.

Житель Великобританії намагався облаштувати сад на своїй новій ділянці і випадково натрапив на стару машину, яка виявилася автомобілем 50-х років і, можливо, належала (без жартів) секретному агенту. На такі думки чоловіка наштовхнула не лише знахідка, але й історія місцевості, у якій він живе, інформує Ukr.Media.

Джон Брейшоу, що живе на заході графства Йоркшир, переїхав туди у середині 2019 року і хотів побудувати на задньому дворі нового будинку садовий настил. Коли він почав копати землю, то наштовхнувся на щось металеве. Звичайно, чоловіком керувала цікавість, і він вирішив дізнатися, що ж ховається під його садом. До свого здивування, британець виявив цілий автомобіль, причому раритетний, якому може бути понад півстоліття.

«Це дійсно дивно. Ви не наштовхуєтесь на таке щодня, це буквально знаходилося посеред мого саду. Це одна з тих речей, яку ви повинні побачити, перш ніж повірити у неї, — розповідає він. — Я побачив дах і подумав: «Хто закопує дах автомобіля?» Потім я продовжував копати, побачив двері, кермо і зрозумів, що це ціла машина з реєстраційним номером. Не вистачало лише коліс».

Поки чоловікові вдалося відкопати лише половину своєї знахідки і деякі її частини, тому що витягнути авто з землі цілком голіруч неможливо, пояснив він.

Гарненько придивившись до автомобіля, Джон припустив, що це може бути модель Ford Popular 103e, яка була популярною у Великобританії у 50-х роках.

Однак як старий Ford опинився закопаним на задньому дворі — досі залишається загадкою. За словами чоловіка, він намагався пробити знайдений реєстраційний номер, але не знайшов жодної інформації про машину та її долю, що було досить дивно.

Джон також спробував зв’язатися з родичем пари, яка раніше жила у його будинку. Той теж здивувався, але сказав, що ані він, ані колишні мешканці навіть не підозрювали про це поховання, хоча й були власниками території 50 років.

Ще більшу плутанину викликали слова сусідів Джона, які розповіли, що раніше у цій місцевості жили люди, пов’язані з секретними службами. Також колір машини відомий як «RAF сірий» — офіційний колір королівських військово-повітряних сил Великобританії. Тобто багато особливостей вказують на те, що машина цілком могла належати секретним агентам або комусь із військових органів.

«Мені сказали, що наприкінці Другої світової війни тут був приплив людей, які працювали на секретну службу, — поділився теоріями Джон. — Також мені підказали, що колір автомобіля був відомий як «RAF сірий».

Однак, попри знайдений скарб, чоловік і надалі намагатиметься побудувати свій садовий настил. Він розглядав можливість не виймати автомобіль із землі і встановити споруду неподалік, але пізніше відмовився від цієї ідеї. Тепер Джон збирається витягнути машину цілком за допомогою важкої техніки. І, хто знає, можливо, йому вдасться знайти відповіді на свої питання або відкопати нові таємниці власної ділянки.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net