Економіка

Частину боргу перед шахтарями погашено — Шмигаль

Глава Кабміну також пообіцяв, що стихійного закриття шахт не буде, і розповів, що працює над довгостроковою програмою трансформації вугільних регіонів.

Уряд України погасив перед українськими шахтарями понад півмільярда гривень боргів. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі одного з телеканалів, передає прес-служба Кабміну.

Так, за словами глави уряду, на рахунки вугільних підприємств уже надійшло понад 600 млн гривень для виплати заробітної плати шахтарям.

«Ми домовилися і президент пообіцяв на Всеукраїнській нараді шахтарів погасити в березні половину боргів. Дійсно, вчора-позавчора борги в сумі 654 млн гривень надійшли на рахунки, в тому числі Первомайського шахтоуправління. Це перший крок», — заявив він.

Шмигаль також зазначив, що уряд не має наміру стихійно закривати шахти, а буде працювати в напрямку розвитку вугільних регіонів. За його словами, уряд не закриватиме шахти, поки не буде знайдена альтернативна робота для людей.

Крім того, вже кілька тижнів Кабмін спільно зі Світовим банком працює над розробкою довгострокової програми трансформації вугільних регіонів, яка передбачає, що навіть природне закриття шахти передбачатиме планування майбутнього цієї території.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net