Прогрес

Червоне вино уповільнює старіння — вчені

Помірне споживання червоного вина може допомогти уникнути вікових проблем зі здоров’ям — таких, як діабет, хвороба Альцгеймера і хвороби серця.

Британські вчені з Університетського коледжу Лондона заявили, що червоне вино справляє антивіковий ефект завдяки з’єднанню під назвою ресвератрол, яке міститься в спиртному напої, пише Daily Mail.

Ресвератрол активує в організмі білки сіртуїни, які дають антивіковий ефект і усувають пошкодження ДНК.

«Численні дослідження на тваринах показали, що ці білки можуть збільшити здорову тривалість життя шляхом недопущення або уповільнення початку будь-якої хвороби», — розповів один з авторів дослідження Генрі Байєлє.

Також було з’ясовано, що ресвератрол не тільки підсилює каталітичну активність сіртуїнів, а й запускає передачу сигналів сіртуїна через рецептори естрогену, імітуючи естрадіол.

Естрадіол уповільнює розвиток діабету другого типу, остеопорозу, метаболічного синдрому, хвороби Альцгеймера і серцево-судинних захворювань.

Однак, зазначив доктор Байєлє, ресвератрол у високих концентраціях має протилежний ефект.

«Регулярні низькі дози ресвератрола (такі, як помірне вживання червоного вина на додаток до здорової дієти) можуть бути корисними для кожного. Це стосується як чоловіків, так і жінок різного віку», — резюмував вчений.

Щоб домогтися ефекту омолодження, варто споживати не більше одного келиха червоного вина в день.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net