Прогрес

Чим потрібно харчуватися, щоб зміцнити кісткову тканину і знизити ризик переломів та інших травм

Сьогодні розберемо, яка їжа допоможе зробити кістки міцними.

Регулярні заняття спортом допомагають нам залишатися здоровими і бути в хорошій фізичній формі. Однак важливо правильно харчуватися. Наприклад, відсутність ряду продуктів в раціоні може позначитися на загальному стані людини, і провокувати ряд серйозних проблем, наприклад, погіршити здоров’я кісток. Отже, ось які продукти варто вживати щодня:

Йогурт

У цьому продукті міститься високий рівень кальцію. Досить з’їсти 100 г йогурту, щоб на 12% покрити добову потребу в речовині. Крім цього, молочна продукція позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, інформує Ukr.Media.

Перлова каша

Починати свій ранок найкраще з перловки. Вона багата вітаміном D, який дуже корисний для кісток. Ідеальним варіантом стане приготована каша на молоці. Так ви зможете вже на початку дня поповнити рівень кальцію в організмі.

Печінка тріски

Як і у випадку з перловою кашею, в печінці тріски присутній у великій кількості вітамін D. Крім того, завдяки окремим компонентам цей продукт сприяє швидкому засвоєнню кальцію. Особливо медики радять включити печінку тріски у свій раціон людям з переломом кісток. Завдяки цьому продукту ви зможете прискорити своє відновлення.

Сир пармезан

Цей різновид сиру вважається найкориснішим для здоров’я кісток. Однак у ньому є досить багато калорій, тому експерти рекомендують щодня вживати не більше 40 г продукту. Але цього буде достатньо, щоб покрити добову потребу в кальції на цілих 30%.

Тунець

Ця риба багата вітаміном D. В 100 г консервованого тунця присутні 40% від кількості, яку необхідно отримувати організму щодня.

Лосось

Ця риба лідер серед продуктів, що містять вітамін D. Достатньо 100 г цієї риби, щоб повністю покрити добову потребу в вітаміні.

Шпинат

Це відмінний варіант для тих, хто хоче зберегти свої кістки міцними і здоровими, але з об’єктивних причин не може вживати молочну продукцію. Шпинат багатий кальцієм, клітковиною, залізом і вітаміном А.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net