Здоров’я

Чому не можна вішати магніти на холодильник?

Кожен, хто їздив в подорож, обов’язково привозить з собою магнітик із зображенням місцевих визначних пам’яток. Маючи невелику вартість, він є прекрасним нагадуванням про місця і красу, побачену у відпустці. Найчастіше такі сувеніри дарують знайомим в якості презенту. Найчастіше магніти кріплять на дверцята холодильника, але є думка, що це не зовсім безпечно, інформує Ukr.Media.

Холодильник — це складний побутовий предмет, робота якого залежить від багатьох факторів. Вважається, що магнітні хвилі, які випромінюються такими сувенірами, можуть порушити роботу холодильника і вивести його з ладу. Особливо це стосується моделей з електронним дисплеєм. Щоб знизити ризик такого впливу, краще брати магніти меншого розміру, які не зможуть утримати навіть звичайний паперовий лист.

Крім того, часте пересування магнітів по поверхні дверцят може призвести до утворення подряпин. На місцях кріплення сувенірів можуть залишатися темні плями або навіть утворюватися іржа. Особливо це стосується холодильників білого кольору. Щоб цього не допустити, варто періодично знімати магніти і промивати поверхню дверцят холодильника.

Магніти можуть зробити негативний вплив і на здоров’я людини. Люди, які страждають серцево-судинними захворюваннями і чутливістю до магнітних випромінювань, можуть постраждати від магнітних хвиль. Часті головні болі, підвищений тиск і поява слабкості — це симптоми, які проявляються при впливі хвиль на організм. Якщо у людини встановлений кардіостимулятор, то негативні випромінювання можуть вивести з ладу роботу апарату.

Магніти можуть бути небезпечними і для дітей. Їх дуже приваблює все яскраве і барвисте. Крім того, в маленькому віці малюки мають звичку тягнути все до рота, що може закінчитися вкрай небезпечною ситуацією. Також при відкритті дверцят холодильника, магніт просто може впасти на дитину. Якщо він досить важкий, то синця чи подряпини не уникнути.

Підсумовуючи все вищесказане, варто зазначити, що негативний вплив магнітного випромінювання як на роботу самого холодильника, так і на людський організм, можливий лише при наявності великої кількості великих сувенірів, які мають на основі великі магніти. Якщо дверцята вашого холодильника не завішані повністю такими магнітами, то можна сміливо стверджувати про неможливість згубного впливу слабо випромінюваних магнітних хвиль.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net