Політика

ЦВК оголосила перші результати місцевих виборів в Україні

Центральна виборча комісія (ЦВК) опублікувала перші офіційні результати голосування на місцевих виборах в Україні. Дані опубліковані на сайті ЦВК.

За інформацією ЦВК, всі виборчі дільниці закінчили підрахунок голосів та складання протоколів ДВК. Майже всі дільниці вже передали протоколи в сільські, селищні та міські ТВК.

Всього районні ТВК прийняли 682 протоколи (понад 45,4% від загальної кількості протоколів), обласні ТВК — 503 протоколи (більш 36,8%).

У ЦВК уточнили, що обраними визнали вже 20 міських голів, 17 селищних та 47 сільських в 23 областях; а також депутатів 8 міських, 15 — селищних і 41 — сільських рад.

Найбільше голів вибрали в Дніпропетровській, Донецькій, Івано-Франківській, Одеській і Харківській областях. Найменше — в Сумській (обрали одного сільського голову) і Хмельницькій (жодного обраного голови) областях.

За кількістю обраних депутатів лідирують Дніпропетровська, Донецька та Одеська області. Найменше обраних депутатів в Луганській (5) і Хмельницькій (0) областях.

Остаточні результати виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів повинні бути встановлені не пізніше ніж на дванадцятий день після дня голосування, тобто до 6 листопада 2020 року включно.