Світ

Данія компенсує бізнесу збитки через коронавірус

Датський уряд погодився виплачувати від 75% до 90% всіх зарплат компаній протягом наступних трьох місяців за умови, що ті не будуть нікого звільняти.

Крім того, уряд Данії покриє всі витрати на оренду для компаній, які втратили дохід через пандемію. На здійснення цих двох заходів з бюджету країни виділять 6,3 мільярда доларів. Про це пише The New York Times.

«Якщо ви зможете допомогти бізнесу подолати кризу і уникнути банкрутства, ваші люди швидше повернуться до нормального життя», — говорить Карл-Йохан Далгаард, економіст з Копенгагенського університету та голова Датської економічної ради, яка консультує політиків.

За даними Організації економічного співробітництва та розвитку, в Данії досить високі податки, проте вони допомагають пережити сім’ям труднощі. Так, якщо датчанин, який забезпечував сім’ю з чотирьох осіб, втратить роботу, наступні шість місяців він буде жити на 90% від втраченої зарплати. Зазначається, що американська сім’я в такій ситуації зазвичай живе на 30% початкового доходу.

За аналогічною схемою діють Нідерланди. Там покривають 90% зарплат співробітникам компаній, які довели, що втратили мінімум 20% свого доходу. Британський уряд вирішив виплатити 80% зарплат, включаючи гонорари самозайнятих.

Уряди цих країн сподіваються, що таким чином зможуть уникнути масового безробіття.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net