Соціум

Де і як українці провели літню відпустку-2020

Стало відомо, як українці провели літню відпустку в 2020 році під час пандемії коронавірусу. Так, більшість жителів нашої країни нікуди не поїхали, повідомляє аналітична компанія Research & Branding Group.

Згідно з опитуваннями, 61% респондентів під час своєї відпустки залишилися вдома. Відпочили на українських морських узбережжях 13% і трохи менше, 12%, провели відпускні дні на дачі.

Також аналітики з’ясували, що українці передпенсійного і пенсійного віку (71%), на відміну від молоді (53%), вважали за краще залишитися вдома.

Молоді люди вибирали для свого відпочинку українські морські курорти частіше, ніж люди старшого віку (22% проти 4%).

Жителі українського півдня значно частіше, ніж жителі західних і центральних областей проводили відпустку на морі (25% проти 10-11%).

Відповідно, жителі Центру і Заходу нашої країни частіше, ніж жителі півдня, у відпускні дні перебували на дачах і садових ділянках (відповідно, 14-13% проти 6%).

Мешканці обласних центрів проводили відпустку вдома рідше, ніж жителі невеликих міст і жителі сіл (54% проти 62-67%). Однак вони частіше відвідували пляжі (19% проти 13% і 8%) і дачі та садові ділянки (15% проти 9% і 10%).

Також з’ясувалося, що жителі обласних центрів частіше за селян виїжджали в інші українські населені пункти (7% проти 4%), а також частіше виїжджали на морські курорти за кордон (2% проти 1%).

У той же час, українці розповіли, що через пандемію їм довелося вносити зміни у свою відпустку (36%).

До цього ми писали, що названа ідеальна країна для відпочинку. Вона має хороші пляжі і чудову кухню.

Раніше повідомлялося, що майже 70% українців залишилися без відпустки цього літа.