Аналітика

Держборг Великобританії перевищив $2,6 трлн

Державний борг Великобританії в липні вперше перевищив £2 трлн, або понад $2,6 трлн, через значне зростання витрат уряду, викликаних епідемією коронавірусу. Про це повідомило інформагентство ТАСС з посиланням на дані Національної статистичної служби Великобританії.

Держборг Великобританії таким чином перевищив розмір її річного валового внутрішнього продукту. При цьому дефіцит держбюджету країни в липні склав £ 26,7 млрд, або $ 35 млрд.

Колосальний дефіцит викликаний падінням податкових надходжень після входження британської економіки в рецесію вперше за останні 11 років, а також прийняттям низки заходів з підтримки бізнесу та зростання витрат на соціальні потреби.

Обсяг запозичень з метою покриття дефіциту за перші чотири місяці 2020-2021 фінансового року (починається 1 квітня) досяг £ 150,5 млрд, або $ 197,7 млрд.

Як повідомлялося раніше, у другому кварталі 2020 року економіка Великобританії впала на 20,4% в порівнянні з попереднім кварталом. Це найістотніше падіння в квартальному вираженні з початку обліку показника в 1955 році.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net