Здоров’я

Епідеміолог назвав причину виникнення пандемії

Наразі у світі поширюється італійський штам коронавірусу, який мутував на півночі країни через те, що в Європі ніхто не звернув увагу на небезпеку інфекції. Про це заявив німецький епідеміолог Олександр Кекуле в ефірі ZDF.

«Стартовий постріл для глобальної пандемії був зроблений в північній Італії», — сказав фахівець.

За його словами, більш ніж у 99% випадків зараження пацієнтів вражає штам, що виник в результаті мутації на півночі Італії. При цьому Кекуле підкреслив, що збудник COVID-19 вірус SARS-nCov-2 вперше з’явився в Ухані.

Епідеміолог зазначив, що коронавірус непомітно поширювався в Італії протягом декількох тижнів. Це дозволило йому мутувати і краще адаптуватися до людей.

Кекуле вказав на серйозну помилку європейців, які ігнорували попередження про безпеку коронавірусу. За його словами, ніхто не сприйняв загрозу всерйоз.

Лікар також напав з критикою на уряд Німеччини. Він нагадав, що вірусологи в один голос попереджали про наближення другої хвилі пандемії, однак влада до неї не підготувалася. Такі віруси, як збудник COVID-19, поширюються «не по днях, а по годинах», особливо в холодну пору року, зазначив Кекуле. І тепер німцям довелося зіткнутися зі «справжнім супротивником», додав він.