Соціум

Euronews: у ЄС скорочують жінок і молодь

Поширення коронавірусної інфекції нового типу погіршує ситуацію на ринку праці в Євросоюзі. Найбільше від вимушених скорочень страждають жінки і молодь. Про це повідомляє Euronews.

«У серпні рівень незайнятості в ЄС досяг 7,4 відсотка працездатного населення — це понад 15,5 мільйона безробітних. У порівнянні з липнем, їхня кількість збільшилася на 238 тисяч в ЄС і на 251 тисячу в зоні євро», — повідомляє інформагентство.

Згідно з інформацією телеканалу, найчастіше роботодавці скорочували жінок, а також молодих співробітників у віці до 25 років.

Крім того, економісти прогнозують подальше зростання незайнятості в ЄС найближчими місяцями через другу хвилю коронавірусу в регіоні, яка вже змусила низку європейських країн знову посилити обмеження.

Нагадаємо, в Кабміні прогнозують, що економіка України повернеться до зростання в кінці четвертого кварталу 2020 року. Водночас посилення карантину призведе до відновлення падіння ВВП.

Зазначимо, що Європейський банк реконструкції і розвитку оцінює падіння економіки України в 4,5%, що, на думку банку, не є критичним показником.