Аналітика

фахівець пояснила, які продукти не слід зберігати в холодильнику

Еммі Туовінен, директор з розвитку фінської організації Marttaliitto, яка дає поради з питань домоведення, починаючи з 1899 року, повідомила, які продукти варто переставити з холодильника в кухонну шафку і навпаки. Про це пише Helsingin Sanomat.

Туовінен назвала два правила як «грамотно заповнити холодильник».

По-перше, вона радить сухі продукти зберігати за кімнатної температури, вологі продукти — у холодильнику. Друге правило Туовінен — ​​звертати увагу, де продукти стоять у магазині. Наприклад, молочні продукти практично завжди стоять у холоді, а хлібопекарські продукти зберігаються за кімнатної температури, звертає увагу експерт.

«Звичайно, після відкриття частина продуктів потребує холоду. Наприклад, молоко, яке пройшло термічну обробку, і рослинне молоко треба зберігати до відкриття за кімнатної температури і після відкриття упаковки поставити в холодильник».

За її словами, в холодильник не слід класти хліб, базилік, сухі кубики для бульйону і відкриті упаковки з кавою. За словами експерта, в холодильнику також не можна зберігати шоколад і вироби з нього, адже від холоду можуть зіпсуватися смак і аромат.

«Популярним помилкою є зберігання бананів у холодильнику. Цей фрукт краще збережеться за кімнатної температури», — зазначила Туовінен.

Водночас експерт повідомила, що курячі яйця можна зберігати як у холодильнику, так і на полиці в шафі.

«Огірки, помідори, солодкий перець і салат краще зберігати за кімнатної температури або в прохолодному відділенні холодильника», — порадила експерт.

Нагадаємо, оксфордські вчені дійшли висновку, що мед може виявитися кращим засобом у разі закладеного носа, кашлю і болю в горлі, ніж медикаменти.