Прогрес

Фармацевти пропонують лікувати коронавірус відомим препаратом

Проміжні дослідження показали наявність передумов для включення препарату корвитин у тимчасові протоколи реальної клінічної практики. Про це повідомив завідувач кафедри клінічної фармакології Національного фармацевтичного університету Ігор Зупанець.

«Ми побачили, що не було побічних ефектів, тобто препарат безпечний, простежувалася позитивна динаміка симптомів захворювання. Пацієнти суб’єктивно відчували себе краще і це дозволяло судити про поліпшення їх самопочуття в комплексному лікуванні», — сказав він.

За словами Зупанця, в інших країнах препарати квертин і корвитин на основі квірцитину вважаються не ліками, а біологічно активними добавками.

В Україні вони зареєстровані як ліки і давно призначаються пацієнтам із серцево-судинними захворюваннями.

У лікуванні коронавірусу ці препарати почали застосовувати в Канаді на початку року, в Україні клінічні випробування стартували 14 травня.

На другому етапі в дослідження включено 30 пацієнтів у трьох клініках. Всього планується провести клінічні дослідження на 200 пацієнтах у різних областях України.

Зупанець уточнив, що остаточні висновки будуть ґрунтуватися на результатах лікування 200 пацієнтів, включених у дослідження.

Національний координатор клінічного випробування Ольга Голубовська, своєю чергою, підкреслила, що корвитин при лікуванні коронавірусної хвороби застосовується тільки в комплексі з іншими ліками.

Як повідомлялося раніше, в Україні тестують чотири препарати від коронавірусу, включаючи корвитин.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net