Світ

Фінляндія подвоїла квоту на працівників з країн поза ЄС

Працівникам потрібно отримати звичайний дозвіл на роботу і пройти карантин протягом двох тижнів.

Влада Фінляндії збільшила дозволену кількість залучених у сільське господарство працівників, які прибувають з-за меж ЄС. Про це в середу, 6 травня, повідомляє Xinhua з посиланням на заяву фінського уряду.

«Попередня квота в 1500 аграріїв з-за меж ЄС була збільшена до 3000. Працівникам потрібно отримати звичайний дозвіл на роботу і пройти карантин протягом двох тижнів після прибуття. Зміни набудуть чинності 14 травня», — стверджує видання.

Водночас громадян ЄС ці нововведення не торкнуться. Як було оголошено в понеділок, з 14 травня вони зможуть потрапити до Фінляндії за наявності документів, що засвідчують майбутнє працевлаштування.

Крім цього, Фінляндія полегшила працевлаштування претендентів притулку, які тепер можуть розпочинати виконання сільськогосподарських робіт без адміністративних затримок.

«Особам, заявки яких на отримання статусу біженця були відхилені, також зможуть продовжити роботу, незважаючи на чинний наказ на депортацію, поки послуги центрів з прийому біженців будуть для них доступними», — йдеться в матеріалі.

Зазначимо, що станом на вечір середи на території Фінляндії було виявлено 5 573 випадки інфікування COVID-19, померли 252 людини.

Раніше Україна дозволила чартери для заробітчан до Фінляндії. Домовленість була досягнута між МЗС двох країн. Також повідомлялося про прибуття чартеру до Фінляндії.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net