Аналітика

Forbes: Ласкаво просимо в наступний світовий центр технологій — Вірменію

У той час як Азербайджан, Грузія і Туреччина об’єднуються для здійснення великих інфраструктурних проектів, таких як залізниця Баку-Тбілісі-Карс, щоб відродити свою історичну роль сухопутного моста між Сходом і Заходом, Вірменія пішла іншим шляхом, шляхом розвитку технологій. Про це в своїй статті в Forbes пише оглядач Уейд Шепард.

За його словами, основна зброя країни — це людський капітал. Хоча Вірменія вже багато років робить кроки в напрямку розвитку високотехнологічного сектора, імпульс дійсно почав накопичуватися під час революції 2018 року.

Автор цитує со-засновника Reddit Алексіса Оганяна, який вважає, що останні зміни стали сигналом для молодих людей, «які зможуть самі визначити долю країни і в який бік вона рухається, і це частина вірменського експерименту, якого насправді ніколи не було».

Уейд Шепард підкреслює, що в даний час найбільшими іноземними інвестиціями в Вірменії є інвестиції в ІТ компанії. Так, у Вірменії представлені багато з найвпливовіших технологічних компаній світу, включаючи Intel, Microsoft, Google, IBM, Synopsys і Cisco, оскільки технологічний сектор країни виріс на 33% в 2018 році і досяг 250 мільйонів доларів на рік.

Автор детально зупиняється на історії провідних вірменських стартапах, таких як The Crowdfunding Formula, PicsArt, а також лабораторіях Армат.