Політика

Франція готова підтримати Ліван у фінансовому відношенні

Франція готова підтримати Ліван у фінансовому відношенні — на двосторонній або багатосторонній основі — заявив французький міністр фінансів Бруно Ле Мер.

«Франція завжди готова допомогти Лівану. Так було завжди в минулому, так і буде в майбутньому », — сказав Бруно Ле Мер в інтерв’ю агентству Reuters. «Якщо Лівану буде потрібно будь-яка допомога, Франція надасть її».

Економічна криза в Лівані загострилася в минулому році, коли приплив капіталу в країну сповільнилося, а проти правлячої еліти вибухнули протести.

У міру того як криза поглиблюється і завдає удар по простим Лівану, ніяких ознак іноземної допомоги не спостерігається. Західні країни і очолювані сунітами арабські держави Перської затоки ясно дали зрозуміти, що будь-яка підтримка залежить від Бейрута.

Міністр фінансів Саудівської Аравії заявив, що королівство знаходиться в контакті з союзниками і міжнародними організаціями для координації будь-якої підтримки Лівану на основі економічних реформ, запропонованих Бейрутом.

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що Вашингтон пильно стежить за ситуацією. «Ми хочемо, щоб була безпечне середовище, в якій вони могли б домогтися економічного успіху і жити так, як вони хочуть».

Ле Мер сказав, що уряд Лівану має вжити термінових рішення. «Ми хочемо перейти на офіційні форуми і вважаємо, що МВФ може зіграти певну роль на певному етапі, але уряд Лівану має прийняти рішення», — сказав він. «Однак якщо знадобиться допомога, двостороння або багатостороння, ми готові допомогти».

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net