Світ

Франція підтримає Грецію і Кіпр в їх суперечці з Туреччиною

Франція підтримає Грецію і Кіпр в їх суперечці з Туреччиною з приводу морських зон в Середземному морі, заявила міністр оборони Франції Флоренс Парлі.

«Франція має намір підтримати Грецію і допомогти їй протистояти викликам в Егейському морі і Східному Середземномор’ї», — сказала Парлі в інтерв’ю грецькій газеті «Vima».

За її словами, президент Франції Еммануель Макрон ясно дав зрозуміти в ході зустрічі з прем’єр-міністром Греції Кіріакос Міцотакіс в кінці січня, що Париж і Афіни мають намір зміцнювати співробітництво в галузі оборони.

«Франція підтримує Грецію і Кіпр в питанні поваги їх суверенітету в морських зонах і засуджує разом зі своїми європейськими партнерами недотримання Туреччиною цих основоположних правил», — заявила Парлі.

Афіни були обурені угодою між Лівією і Туреччиною, підписаним 27 листопада, яке визначає морський кордон між двома країнами поблизу грецького острова Крит, назвавши цю угоду кричущим порушенням міжнародного права.

Греція назвала угоду абсурдом, тому що воно ігнорує присутність Криту між узбережжями Туреччини і Лівії.

Парлі сказала, що угода між Туреччиною і Лівією викликає серйозну стурбованість.

«Ця угода ставить під загрозу інтереси і безпеку регіону. Воно не має ніякої юридичної сили і не відповідає міжнародному праву», — сказала Парлі.