Світ

Франція виділить бізнесу €345 млрд через COVID-19

Уряд Франції намагається пом’якшити удар по економіці, спровокований коронавірусом. За прогнозами французька економіка в 2020 впаде на 1%.

У Франції вживатимуть низку заходів, щоб пом’якшити наслідки пандемії коронавірусу для економіки. Про це повідомляє Euractiv.

«Йде війна з коронавірусом, і це також економічна і фінансова війна, у якій повинні бути задіяні всі наші сили …», — написав міністр економіки Франції Брюно Ле Мер у Twitter.

Уряд залучить 345 мільярдів євро: 300 мільярдів — для держгарантування кредитів підприємств, особливо малого та середнього бізнесу, ще 45 мільярдів — для прямої допомоги підприємствам.

Також повідомляється, що 2 мільярди виділять на підтримку мікробізнесу.

Фінансування виділяється в рамках оголошеного президентом Франції Еммануелем Макроном плану боротьби з коронавірусом. Також планується скасувати або відстрочити сплату соціальних внесків, щоб не допустити банкрутства внаслідок зупинення або істотного уповільнення виробництва.

За оцінками французького уряду, внаслідок пандемії коронавірусу французька економіка у 2020 році впаде на 1%.

Нагадаємо, що раніше Світовий банк на $ 2 млрд збільшив фонд швидкого фінансування з боротьби з коронавірусом COVID-19 — до $ 14 млрд. Кошти допоможуть компаніям у сфері туризму, обробної промисловості та інших сильно постраждалих секторах економіки.