Прогрес

Глобальне потепління: вчені заявили про нові кліматичні норми

Січень-2020 у Києві більше нагадував осінній місяць, а метеорологічна зима так і не наступила.

Центральна геофізична обсерваторія імені Срезневського вирахувала нові кліматичні норми для Києва, які вищі за попередні на два з половиною градуси. Про це повідомляє прес-служба обсерваторії.

«Зважаючи на те, що в цьому році закінчується черговий кліматичний період, який почався в січні 1991 року, в обсерваторії підрахували нові кліматичні норми. Отже, нова кліматична норма в Києві температури повітря для січня складає -3,2 градусів, і вища від попереднього значення на 2,4 градусів», — зазначили в обсерваторії.

Нова норма опадів становить 37 мм, що менше від попереднього значення на 11 мм.

Також наголошується, що в січні 2020 року середньомісячна температура повітря в Києві склала 0,8 градусів тепла, що на 6,4 градусів вище від старої кліматичної норми.

Таким чином цей січень зайняв другу позицію після січня 2007 року серед найтепліших з 1881 року.

«Але метеорологічна зима в столицю так і не прийшла, хоча дві третини календарної вже пройшло», — йдеться в повідомленні.

Найхолодніше минулого місяця було 7 січня, коли мінімальна температура опускалася під ранок до 5,3 градусів морозу, а найтепліше — 11 числа, коли максимальна температура піднялася після полудня до 7,1 градусів.

Водночас опадів у Києві за місяць випало лише 21 мм, що склало 44% старої кліматичної норми.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net