Прогрес

Google представив сервіс для відео-конференцій — Google Meet

У Google Meet є те, чим не може похвалитися Zoom.

Google представив власний сервіс для відеоконференцій. Тепер ним можуть безкоштовно скористатися всі охочі, інформує Ukr.Media.

І про це слід замислитися: адже Google Meet на порядок безпечніше, ніж усім звичний Zoom.

В кінці квітня компанія повідомила про відкриття доступу до нового сервісу для колективних дзвінків по відео — Google Meet.

Раніше сервіс був доступний тільки компаніям і освітнім установам, але на тлі пандемії його вирішили зробити доступним для всіх — і безкоштовним.

Google Meet планує потіснити Zoom — і у нього може вийти. Сервіс від Google набагато краще захищений від небажаних гостей під час конференції. Якщо до дзвінка у Zoom може анонімно приєднатися будь-яка людина, що має посилання, то для участі в дзвінку в Meet потрібно увійти через свій акаунт в Google і отримати підтвердження від автора конференції.

У Google вже є схожий сервіс для відеодзвінків — Google Hangouts. Представники компанії удосконалили його в Meet, і в майбутньому ці два додатки зіллються в один.

Крім того, Meet планують інтегрувати з поштовим сервісом Google. Це означає, що дзвонити по відео можна буде прямо з пошти.

Але основна перевага Meet все-таки в підвищеній безпеці — саме цим йому поступається Zoom. Останнім часом у Мережі з’явилося чимало історій про незваних гостей, які проникли в чужий дзвінок.

Наприклад, петербурзький блогер користувався відкритістю відеосервісу, щоб проникати на онлайн-уроки школярів і тролити вчителів. А репортер ділового ЗМІ вирішив використовувати Zoom для підслуховування планерок конкурентів.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net