Соціум

Google визначив переваги українців для літнього відпочинку

Кількість пошукових запитів щодо відпочинку почала знижуватися в лютому, впавши на 44% в квітні у порівнянні з тим же періодом 2019 року.

Найбільш популярними місцями відпочинку в Україні є Коблево (Миколаївська обл.), Лазурне, Затока, (Одеська обл.), Бердянськ (Запорізька обл.), Одеса і Приморськ (Запорізька обл.). Про це повідомили в українському представництві пошукової інтернет-компанії Google.

За її даними на основі аналізу пошукових запитів, також в топ-10 входять Урзуф, Білосарайська коса (Донецька обл.), Київське море і Кирилівка (Запорізька обл.).

Кількість пошукових запитів щодо відпочинку почала знижуватися в лютому, впавши на 44% в квітні в порівнянні з тим же періодом 2019 року. З кінця квітня в міру ослаблення карантину почався приріст в середньому на 6% на тиждень.

У червні пошуковий інтерес до відпочинку зріс на 46% в порівнянні з квітнем і практично досяг докарантинного рівня.

У пошукових запитах щодо відпочинку за кордоном лідирує Туреччина. Далі йдуть Албанія, Єгипет, Болгарія, Чорногорія, Грузія, Мальдіви, Балі, Хорватія, Греція.

У Google також відзначили падіння інтересу до гарячих турів у порівнянні з аналогічними періодом минулого року — на 83%, а також до екскурсійних турів — на 56%.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба раніше повідомив, що найбільша кількість закордонних поїздок громадян України припадає на Угорщину, Туреччину, Росію, Польщу і Німеччину.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net