Соціум

Гроші за «пакунок малюка» можна витратити тільки на дитину — Мінсоцполітики

Гроші, сплачені замість «пакунку малюка», батьки зможуть витратити лише за призначенням. Про це заявив заступник міністра соцполітики Євген Котик у програмі Офіційна розмова на каналі Дім.

Вимагати якихось звітів від батьків міністерство не буде, так як буде введена система, за якою за гроші можна буде купити тільки дитячі товари і тільки в певних магазинах, які беруть участь у проекті на договірних умовах.

«Обов’язок з контролю за реалізацією саме продуктів, речей дитячого призначення буде здійснюватися безпосередньо банком, Мінсоцполітики, а також торговельною мережею, що приєдналася до цього проекту. В цьому випадку ми дуже чітко розуміємо, що при наданні коштів, вони можуть піти в іншому напрямку, не на дитину. Тому ми і ввели таку систему, знайшли новий механізм, який дозволить це проконтролювати. Щодо торговельних мереж, хотів би відзначити, що вони будуть не спеціалізовані. Ми не будемо створювати певні якісь нові. Це будуть чинні торговельні мережі, які просто приєднаються до цього проекту на договірних умовах», — пояснив Котик.

У Мінсоцполітики також розглядають питання про можливість вибору, але однією з основних задач цього пілотного проекту є дізнатися, яка форма — натуральна чи грошова — буде краща для людей, а також визначити, який набір дитячих товарів більш оптимальний.

Раніше повідомлялося, що Кабмін планує виплачувати батькам вартість «пакунка малюка». Якщо батьки дітей, що народилися в 2020 році, не отримали «пакунок малюка», їм можуть компенсувати його вартість, сказано в проекті постанови Мінсоцполітики.

При цьому ЮНІСЕФ просить Кабмін не монетизувати «пакунок малюка». За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу у вигляді пакетів.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net