ГоловнеПолітика

ЄК назвала суму, необхідну для подолання пандемії

Для подолання пандемії коронавірусу і її наслідків міжнародній спільноті потрібно не менше $ 8 мільярдів. Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн на прес-конференції в Брюсселі.

«З 2 листопада свою участь у COVAX (програма забезпечення вакцинами. — Ред.) підтвердили 94 країни з високим рівнем доходів і 92 країни з низькими або середніми доходами. Завдання полягає в закупівлі 2 мільярдів доз (вакцини) до кінця 2021 року для країн з низьким або середнім рівнем доходів. Зараз був зроблений внесок у 1,8 мільярда доларів для такої закупівлі, але для закупівлі вакцин у 2021 році необхідно, за оцінками, близько 5 мільярдів доларів. Фонди будуть також необхідні для тестування і лікування за програмою ACT-Accelerator. Загальна потреба оцінюється в 38 мільярдів доларів, з яких на сьогодні доступні 4 мільярди», — сказала фон дер Ляйєн.

Така сума є дуже великою і значною, але ці витрати менші в порівнянні з реальною ціною цієї пандемії, пояснила глава ЄК. Саме тому Єврокомісія і міжнародні партнери ЄС письмово звернулися до учасників G20 із проханням про підтримку в роботі щодо мобілізації необхідних фондів.