ГоловнеСвіт

Італійські медики вимагають ввести в країні локдаун

Глава федерації медичних гільдій Італії Філіппо Анеллі закликав владу країни ввести національний карантин у зв’язку з рекордним поширенням коронавірусної інфекції нового типу. Про це повідомляє агентство ANSA.

Анеллі заявив, що національна система охорони здоров’я Італії не може впоратися зі зростанням кількості випадків COVID-19 і попередив, що Італія може отримати ще 10 000 смертей протягом місяця.

Відомо, що на минулому тижні уряд Джузеппе Конте ввів трирівневу систему локальних обмежень, згідно з яким регіони Калабрія, Ломбардія, П’ємонт і Валь-д’Аоста перейшли в режим жорсткого карантину. Дані регіони класифікували як червоні зони з високим рівнем зараження.

У червоній зоні карантину закриті торговельні заклади і ринки, що не мають важливого значення, заборонений виїзд за межі рідного міста. Виняток зроблено лише для тих, хто працює в іншому регіоні і тим, кому необхідне лікування за межами місця проживання.

За останні 24 години в Італії було виявлено 25 271 новий випадок захворювання коронавірусом, приблизно на 7000 менше, ніж вчора. Але при цьому було проведено і на 43 000 менше тестів, ніж в суботу. Рівень позитивних тестів становить 17,1%.

З іншого боку, медики зазначають, що приріст смертельних випадків виріс — 356 осіб з коронавірусом померли за останню добу, тоді як напередодні цей показник склав 331.

Нагадаємо, в Італії з 5 листопада введена заборона на вихід з дому з 22.00 до 05.00 без поважної причини. Відповідну постанову підписав прем’єр-міністр республіки Джузеппе Конте.