Політика

Йованович пішла з Держдепартаменту — ЗМІ

Колишній посол США в Україні стала четвертим високопоставленим дипломатом, який звільнився у зв’язку з імпічментом Дональда Трампа, пише CNN.

Колишній посол США в Україні Марі Йованович пішла з дипломатичної служби в Держдепартаменті. Про це 31 січня повідомило радіо NPR.

Зазначається, що екс-посол вийшла на пенсію.

Інформацію про звільнення Йованович підтвердив CNN високопосадовий чиновник Держдепартаменту. Точну дату її відходу він не назвав, однак зазначив, що це сталося в останні два тижні.

Як наголошує телеканал, Йованович стала четвертим високопоставленим дипломатом, який пішов з посади у зв’язку з імпічментом президента США Дональда Трампа.

Вона 30 років пропрацювала на дипломатичній службі.

Нагадаємо, Йованович очолювала посольство США в Україні три роки і залишила пост у травні 2019 року. У Держдепартаменті відставку назвали плановою.

За даними ЗМІ, дипломата відкликали достроково через відмову особисто просити українських чиновників про розслідування щодо Джо Байдена.

У жовтні Йованович виступила на слуханнях у Конгресі у справі імпічменту Трампа. Вона заявила, що її відставка стала результатом тиску президента США на Держдепартамент.

Трамп заявив, що куди б не відправляли Йованович, все закінчувалося погано.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net