Соціум

Київ подвоїв доходи від туристичного збору

Протягом 2019 року столиця зібрала з туристів рекордні 63 мільйони при тому, що планувалося зібрати лише 35 мільйонів.

У минулому році Київ зібрав понад 63 млн гривень туристичного збору, що у два рази перевищує показник 2018 року. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

У столичній адміністрації зазначають, що якщо у 2018 році ця сума становила 32,9 млн грн, то за 2019 рік місто отримало рекордні 63,6 млн грн при запланованих 35 млн.

«Це свідчить про те, що Київ стає щораз більш цікавим для туристів як з України, так і з-за кордону, а також про те, що туристична галузь є дуже перспективною для столиці», — зазначила заступник глави голови КМДА Марина Хонда.

За даними КМДА, у минулому році найбільше іноземних туристів у Київ приїхало з Білорусі, Ізраїлю, США, Німеччини і Туреччини. Крім того спостерігається помітне зростання туристів з Індії, Канади і Швеції.

При цьому ставка туристичного збору у 2019 році становила 0,4% від розміру мінімальної заробітної плати (на 1 січня 2019 року — 4173 грн) для внутрішнього туризму і 1% — для в’їзного туризму, тобто 16,69 і 41,73 грн на добу відповідно.

Засоби від туристичного збору столична влада планує направити на розвиток туристичної сфери.

Раніше повідомлялося, що вікенд для туристів у Києві виявився найдешевшим у Європі.

А журналіст видання Forbes порадила мандрівникам відправлятися замість Парижа в Київ. У числі плюсів української столиці вона згадала відносно невеликий потік туристів, прекрасну кухню і відкритий доступ до всіх визначних місць.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net