Економіка

Київським метро у 2019 році скористалися майже півмільярда осіб

Найбільш завантаженою станцією метро стало Академмістечко, яким за рік скористалися 21,3 млн осіб. Раніше лідером із завантаженості була Лісова.

Київський метрополітен у 2019 році перевіз 495,3 млн осіб. Про це повідомила прес-служба підприємства.

У КП зазначають, що це на 0,2% менше в порівнянні з попереднім роком, коли пасажиропотік перевищив 496 млн осіб.

У минулому році найбільш завантаженою станцією київського метро стало Академмістечко на червоній гілці, яким за рік скористалися 21,3 млн осіб. Найменше пасажирів було на станції Дніпро на цій же гілці — 938,6 тис. пасажирів. Загалом червона гілка перевезла 203,2 млн осіб.

Синя гілка метро перевезла 173,2 млн осіб. Найбільше — станція Мінська (більше 17 млн), а найменше — Поштова площа (4,9 млн).

На зеленій гілці пасажиропотік склав 118,8 млн осіб. Найбільше — на Позняках (14,8 млн) і Лук’янівській (14 млн), найменше — на Червоному хуторі (1,8 млн).

Нагадаємо, що в Києві хочуть побудувати нові лінії метро. Столична влада має намір побудувати дві нові лінії метрополітену: четверту Подільсько-Вигурівську і «перспективну» п’яту. При цьому інших подробиць про останню не повідомляється.

Також повідомлялося, що Рада схвалила угоду з ЄІБ про будівництво метро в Харкові. Європейський інвестиційний банк виділить Україні 160 млн євро на 25 років, включаючи пільговий період — чотири роки.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net