Men's & Women's

Кілька салонних процедур, які можна легко зробити собі вдома

Деякі салонні процедури жінки можуть робити вдома самостійно.

Коли у душі сумно, кожній з нас життєво необхідно хоч іноді розслаблятися, присвячуючи час собі — коханій. Відмінний спосіб релаксації — SPA-процедури. Сьогодні подібні послуги надають багато салонів краси, але де знайти час, а головне — гроші, адже коштує це задоволення досить багато, інформує Ukr.Media.

Відповідь лежить на поверхні: SPA-процедури за домашніх умов. Ми поділимося з вами своїми улюбленими процедурами, що бадьорять і зігрівають, в основі яких лежать основні компоненти салонного SPA-догляду: скраби, олії, трави і каміння. У самих процедурах немає нічого складного, а інгредієнти для них коштують самі копійки!

Скраби

У основі скрабу домашнього приготування — будь-яка рослинна олія, наприклад, оливкова або лляна, і речовини, що мають відлущуючі властивості: сіль, цукор, кава, мелені вівсяні пластівці або горіхи.

Пілінг для ніг — соляний скраб

До складу соляного скрабу входять мінерали і мікроелементи, які поліпшать роботу лімфатичної системи і стануть відмінною профілактикою набряків. Для його приготування змішайте половину склянки морської солі з двома столовими ложками оливкової олії.

Пілінг для рук — цукровий скраб

Якщо шкіра рук постійно сохне, а звичайний крем вже не рятує, спробуйте цукровий скраб. Рецепт простий: змішайте цукор з олією виноградної кісточки і як слід помасажуйте руки.

Пілінг для тіла — кавовий скраб

Хочете, щоб шкіра тіла стала оксамитовою? Півсклянки мелених кавових зерен заваріть окропом, щоб вийшла густа кашка, потім змішайте з 2-3 ложками жирної сметани і втирайте у шкіру.

Пілінг для обличчя — скраб з вівсяних пластівців та горіхів

Цей пілінг може позмагатися навіть з салонним процедурам! Змішайте пластівці і горіхи у рівних частинах, подрібніть у блендері. Якщо хочете поєднати процедуру очищення з живленням, після пілінгу залите засіб на шкірі на 10-15 хвилин.

Олія

Рослинні олії використовуються і для масажу, і для приготування масок. Яку олію вибрати (оливкову, мигдальну, авокадо або ши), вирішуйте самі.

Олійна маска для стоп

Забудьте про усі «чарівні» шкарпетки, які просто «здирають» кілька шарів шкіри з ваших нещасних ніг! Краще змішайте у блендері половину авокадо, 1 яєчний жовток, сік половини лимона і 4 столових ложки лляної олії. Маску нанесіть на стопи (краще після ванночки для ніг і пілінгу), одягніть бавовняні шкарпетки. Через 30 хвилин змийте теплою водою.

Олійна ванночка для рук

Нагрійте олію до температури 39-40 градусів і занурте у неї руки на 10-15 хвилин. Після цього надлишок олії промокніть паперовим рушником (не витирайте!).

Трави

Висушені трави ви можете легко знайти в аптеці. Коштують вони копійки, проте можливості для їх застосування надзвичайно різноманітні.

Трав’яні саше

Виріжте із незабарвленої бавовни (наприклад, зі старого простирадла або наволочки) невеликі квадрати 10 на 10 см, викладіть на них 2-3 столових ложки з висушеною трав’яною сумішшю. Для цього підійдуть квіти липи, звіробою, ромашки, листя м’яти. Краї тканини зав’яжіть на зразок мішечка. Такі саше ви можете використовувати для приготування трав’яних відварів для ванн, догляду за обличчям і волоссям. А нагріті у духовці до температури 37-38 градусів — вони підійдуть для масажу обличчя і шиї по масажних лініях.

Каміння

У SPA-салонах каміння використовують під час проведення «стоун-терапії». Ми пропонуємо вам спрощені варіанти цієї модної і дорогої процедури. Напевно колись «у минулому житті» ви збирали гарні камінчики на березі моря. Вітаємо, сьогодні вони вам, нарешті, знадобляться!

Масаж стоп

Приготуйте ванночку для ніг, на дно якої засипте гальку з гладкими рівними краями різного розміру. Стопами ніг потопчіться по камінню протягом 2-3 хвилин. Каміння впливає на акупунктурні точки стоп, що швидко тонізує вас.

Стоун-масаж для обличчя

Ця процедура просто неймовірна! А головне, шкіра обличчя після неї почувається так, ніби ви лише вчора повернулися з морського узбережжя! Для проведення стоун-масажу вам будуть потрібні два округлих камінчика. Один покладіть у гарячу воду (температура 50-60 градусів), інший у холодильник. Обличчя і шию масажуйте по масажних лініях спочатку теплим камінчиком, а потім холодним.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net