ГоловнеЗдоров’я

Коронавірус дістався до Антарктиди

Антарктида перестала бути єдиним континентом на планеті без коронавірусу після виявлення COVID-19 у 36 осіб на чилійській дослідницькій станції О’Гіґґінз. Про це повідомив австралійський телеканал ABC.

Зазначено, що серед тих, що заразилися — 26 чилійських військових і 10 осіб з обслуговуючого персоналу. Їх евакуювали в місто Пунта-Аренас на півдні Чилі, вони знаходяться на самоізоляції і почуваються добре. У трьох членів екіпажу корабля, який прибув на допомогу базі, теж виявили коронавірус.

О’Гіґґінз — одна з 13 діючих чилійських баз в Антарктиці. Вона знаходиться неподалік від найпівнічнішої точки Антарктичного півострова. Як зазначає телеканал, до неї важко дістатися навіть за антарктичними мірками.

Незважаючи на те, що в Антарктиці ніхто не живе постійно, за зиму там побувало близько тисячі дослідників та інших відвідувачів.

Протягом двох тижнів зростання кількості заражень дітей новою коронавірусною інфекцією збільшився на 25%.

Напередодні повідомлялося, що в США за тиждень зафіксовано рекордну кількість нових випадків зараження коронавірусом серед дітей — зростання склало 25% і перевищило 182 тисячі випадків.