Аналітика

Курс гривні впав до трирічного мінімуму

Курс гривні на міжбанківському ринку в четвер, 29 жовтня, опустився до майже трирічного мінімуму — до 28,44 грн за долар у продажу і 28,43 грн у купівлі. Останній раз курс гривні був на такому рівні 26 січня 2018 року. Про це повідомляє НВ. Бізнес.

На обвал гривні могло вплинути рішення Конституційного Суду про скасування електронного декларування, вважає фінансовий аналітик ІК Concorde Capital Євгенія Ахтирко.

«Минулого тижня курс був у нестійкій рівновазі. Швидше за все, ця новина стала психологічним фактором, який переламав ситуацію на ринку на користь продавців», — повідомила вона.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони проведе термінове закрите засідання за ініціативою президента Володимира Зеленського. Рішення КС щодо скасування відповідальності за недостовірне декларування доходів чиновників Зеленський розцінив як загрозу національній безпеці.

Нагадаємо, раніше судді КС на закритому засіданні визнали неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Також КС визнав надмірними повноваження НАЗК.