Здоров’я

Лікарі назвали найнебезпечніші наслідки спеки для здоров’я

Для кого шкідлива спекотна погода.

Спекотна погода може бути небезпечна для людей, які страждають хворобами серця і судин, інформує Ukr.Media.

Медики зазначили, що в спеку організм втрачає рідину. Для хворих гіпертонією, атеросклерозом або серцевою недостатністю це створює додаткове навантаження на серце. З’являються набряки, задишка, підвищується тиск.

«Крім того, втрата рідини призводить до згущення крові. У хворих атеросклерозом погіршується процес живлення тканин кров’ю. Тому в жарку пору відбувається більше інсультів, інфарктів і гіпертонічних кризів», — підкреслили фахівці.

До гіперкоагуляції також призводять опіки від сонця. У людей з холестериновими відкладеннями у судинах може підвищитися ризик розвитку тромбів. У таких випадках краще користуватися сонцезахисними кремами.

Кардіологи попередили, що в спеку не слід відмовлятися від приймання призначених ліків, навіть якщо тиск знизився без препаратів.

«Частий сценарій: людина з гіпертонією бачить, що тиск упав, і самостійно скасовує собі лікарські препарати або зменшує дозу. Кілька днів все добре, а потім його відвезли на швидкій з гіпертонічним кризом. Тому що багато ліків проти гіпертонії мають накопичувальний ефект, потім хвороба повертається і забирає своє», — пояснили медики.

Джерело: UkrMedia

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net