Світ

Лівія відновила експорт нафти

Нарощування видобутку займе багато часу через значну шкоду, завдану сховищам та інфраструктурі.

Національна нафтова корпорація Лівії NOC відновила експорт нафти після піврічної перерви. Про це йдеться в повідомленні NOC.

Перший танкер буде відправлений з порту Ес-Сидр. «Поряд з втратами виробництва на $6,5 млрд, які ми, як нація, понесли, NOC стикається з величезними додатковими витратами на ремонт інфраструктури», — підкреслюється в повідомленні.

Витрати на ремонт мережі трубопроводів і наземного обладнання, а також на ремонт свердловин складуть мільярди лівійських динарів, за підрахунками NOC.

Нарощування видобутку займе багато часу через значну шкоду, завдану сховищам та інфраструктурі в результаті незаконного блокування, введеного 17 січня.

Раніше NOC повідомляла, що Лівія не зможе добувати більше 650 тис. барелів на добу в 2022 році в порівнянні з 1,2 млн на початку 2020 року в результаті блокування роботи нафтовидобувної промисловості.

Лівійська національна армія на чолі з генералом Халіфою Хафтаром в січні 2020 року заблокувала об’єкти нафтової промисловості напередодні міжнародних переговорів в Берліні щодо нормалізації ситуації в Лівії.

Нагадаємо, на початку червня невідомі озброєні особи увійшли на територію найбільшого нафтового родовища Лівії Аш-Шарара і зажадали негайно зупинити видобуток.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net