Політика

Макрон розкритикував Ердогана за Середземномор’я

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що політика президента Туреччини Тайіпа Ердогана спрямована на дестабілізацію Євросоюзу. Про це він заявив в інтерв’ю журналу Paris Match.

Макрон заявив, що Ердоган «проводить експансіоністську політику, засновану на суміші націоналізму і ісламізму, яка несумісна з європейськими інтересами і є чинником дестабілізації». «У такій ситуації Європі слід реалістично оцінювати те, що відбувається і діяти відповідно до своїх інтересів», — додав він.

«Я зовсім не виступаю за ескалацію. Однак, виходячи з необхідності симетричних дій, я вважаю важливим уникнути існування безсилою дипломатії… Ми вже подали сигнал, вказавши на дієвість європейської солідарності», — зазначив Макрон.

Раніше президент Франції закликав Туреччину припинити односторонню розвідку нафти в Східному Середземномор’ї. Через дії турків Париж направив у цей регіон військові кораблі з авіацією.

У зв’язку з цим Макрон наголосив, що «Франція є середземноморською державою». При цьому він виступив за гнучкий підхід до вирішення проблем з Туреччиною.

Зазначимо, сьогодні Макрон проведе зустріч з канцлером Німеччини, на якій обговорять найважливіші міжнародні проблеми, в тому числі Туреччину і Білорусь.

Нагадаємо, Туреччина вирішила проводити сейсмічні дослідження в Середземному морі, незважаючи на протести Греції.

Євросоюз звернувся до Туреччини через конфлікт в Середземному морі. У заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля йдеться, що уряд Туреччини має припинити всі роботи з розвідки нафти і газу в спірних з Грецією водах Середземного моря.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net