Прогрес

Маск розповів, де розмістять першу населену базу на Марсі

Північні райони Марса, де був знайдений лід, були б найбільш придатним місцем для розміщення першого людського поселення на цій планеті, заявив американський підприємець Ілон Маск на відеоконференції марсіанського суспільства (Mars Society Convention 2020). Про це повідомляє ТАСС.

За його словами, першим марсіанам слід вибирати райони, де є лід, оскільки цей матеріал можна буде переробляти для отримання кисню й енергії. Крім того, в північних широтах Червоної планети легше здійснювати посадку космічних апаратів.

Маск наголосив, що найбільш пріоритетним завданням для членів пілотованої експедиції на Марс стало б створення потужностей для виготовлення ракетного палива, а також створення системи зв’язку.

Глава SpaceX припустив, що зв’язок між Землею і Марсом міг би забезпечуватися потужними лазерами на орбіті Землі.

Також, описуючи майбутню роботу першої місії на Марсі, Маск не виключив можливості того, що під час створення поселення на Червоній планеті першопрохідникам доведеться прокладати тунелі під поверхнею, але підкреслив при цьому, що техніка, придатна для таких робіт, повинна бути значно менш масивною порівняно з тою, яка використовується зараз.

Раніше повідомлялося, що SpaceX випробувала прототип «марсіанського» корабля. Також Корреспондент.net писав про те, що були опубліковані найкращі фото першої місії SpaceX.