Соціум

Microsoft зірвала хакерську атаку, яка могла вплинути на американські вибори

Американська корпорація Microsoft попередила масштабну хакерську атаку проти виборців США. Ця атака могла вплинути на президентські вибори в США, повідомляє CNN.

За словами віце-президента Microsoft з безпеки Тома Берта, компанія відключила сервери ботнету Trickbot. Хакери використовували його для поширення програм-вимагачів, а також запуску інших кібератак.

У корпорації вважають, що зловмисники могли використовувати програми-вимагачі, щоб заразити комп’ютери зі списками американських виборців або ті, що відображають результати виборів, після чого у встановлений час почати «сіяти хаос і недовіру».

За даними Microsoft, за чотири роки Trickbot заразив понад мільйон комп’ютерів по всьому світу. Дослідження показали, що послугами ботнету користувалися як деякі держави, так і кримінальні угруповання.

Раніше в Microsoft заявили, що виявили ознаки втручання групи кіберзлочинців з Росії, Ірану і Китаю у виборчий процес у США напередодні виборів президента 2020 року.

Також повідомлялося, що в США російський хакер Олексій Бурков отримав тюремний термін — дев’ять років за кібершахрайство.