Здоров’я

МОЗ призначив тариф на лікування онкозахворювань в 2021 році

МОЗ запропонував встановити на 2021 рік тариф на лікування онкохворих пацієнтів на рівні 60 тисяч гривень на людину. Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов на брифінгу.

«На наступний рік ми поставили базову ставку за готовність надавати медичну допомогу одній особі протягом року в розмірі 60 322 тис. грн. Це середня вартість, до якої потім додаються відповідні коефіцієнти залежно від важкості захворювання, віку пацієнта, інших складових. Зокрема, у нас ще є окрема програма щодо хіміотерапевтичних препаратів, які закуповуються централізовано і централізовано поставляються в лікарні, для того, щоб в повному обсязі пацієнти були забезпечені лікарськими засобами», — сказав Степанов.

Міністр додав, що щорічно в Україні онкозахворювання реєструються у 150-170 тисяч осіб.

Нагадаємо, що раніше в Нацслужбі здоров’я назвали вартість лікування одного COVID-пацієнта. В день на пацієнта в палаті неінтесівного відділення витрачають 900 гривень, а день в палаті інтенсивної терапії обходиться в 5 тисяч гривень.

Також повідомлялося, що були збільшені доплати військовим і медикам, залученими до боротьби з епідемією. Доплати зростуть майже вдвічі. МОЗ виділив ще майже 3 млрд грн з Фонду боротьби з COVID.