Політика

МВС зробило все, щоб громадяни були захищені від потенційних загроз

Про це міністр внутрішніх справ заявив під час відвідин аеропорту «Бориспіль», де саме в цей момент літак авіакомпанії SkyUp дозаправляється.

«Літак авіакомпанії SkyUp, за рішенням Урядової комісії, нарешті, доправив наших громадян в аеропорт «Бориспіль». Планувалось, що цей літак приземлиться в Харкові, але там був сильний туман. Тому, наразі він у Борисполі дозаправляється», — сказав Арсен Аваков.

«Протягом найближчих пів годин планується, що літак вилетить до Харкова, а звідти вже спеціальним транспортом громадяни, а їх всього 45 громадян України та 27 іноземців та 22 члени екіпажу та поліцейські і лікарі, поїдуть до місця, де будуть проходити процедуру обсервації. Сподіваюсь, що ця процедура пройде без проблем», — зазначив він.

Арсен Аваков ще раз наголосив, що обсервація буде тривати 14 діб у Полтавській області у санаторії Національної гвардії у Нових Санжарах.
«Окремо звертаюсь до місцевих жителів, не треба піддаватися паніці та вірити фейкам. Ми зробили все, щоб наші громадяни були захищені від потенційних загроз. Я радий повідомити, що всі на борту літаку здорові, добре себе почувають, але трішки заморені. Це інформація з борту літака», — зазначив міністр.

Очільник МВС розповів, що у Китаї всі проходили контроль, декілька осіб зняли з рейсу, у лікарів були підозри, що в них підвищена температура. За попередньою інформацією, вже зараз зрозуміло, що ці люди не інфіковані. Просто мали слабкість.

Нагадаємо, 19 лютого розпочалася евакуація українських громадян з Уханя. В китайське місто вирушив літак для евакуації громадян України і іноземців з країн, які звернулися за допомогою. Наразі відомо, що наш літак забрав громадян із Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Ріки, Панами та інших країн.