Політика

МЗС очікує відновлення авіасполучення з п’ятьма країнами

У переважній більшості випадків країни вдаються до обмежень того чи іншого рівня щодо громадян, яким дозволено прилітати.

Українські дипломати на двосторонньому рівні ведуть переговори про відновлення авіасполучення з іншими країнами. Від п’яти держав вже є позитивні сигнали, повідомив заступник міністра МЗС Євген Єнін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, Україна розглядає питання першочергового відкриття авіасполучення з тими країнами, де, крім контрольованої епідемічної ситуації, вже діє регулярне авіасполучення, а також відсутні обмеження на в’їзд українців.

«Ми активно продовжуємо опрацьовувати відповідні питання на двосторонньому рівні, і зараз є позитивні сигнали, що дозволяють очікувати відновлення авіасполучення з Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Туреччиною і Кіпром. Наші дипломати перебувають в активному переговорному процесі ще з цілою низкою держав, і в міру прогресу ми будемо обов’язково інформувати суспільство», — сказав Єнін.

Заступник міністра наголосив, що МЗС активно вивчає зарубіжний досвід і консультується з іноземними партнерами щодо поступового відновлення авіаційного сполучення.

«Ми, безумовно, сподіваємося, що країни, які скасували регулярне авіасполучення, поступово будуть його відкривати, почавши, перш за все, з внутрішніх рейсів. Також країни поступово зніматимуть обмеження для категорій громадян, яким дозволяється в’їзд в країну. У ЄС це стосуватиметься, перш за все, громадян ЄС», — пояснив він.

Єнін зазначив, що станом на сьогодні в переважній більшості випадків країни вдаються до обмежень того чи іншого рівня, або через визначення категорій громадян, яким дозволено прилітати (зараз це стосується тільки громадян країни або громадян з правом на постійне проживання), або обмежень регіонів, звідки заборонені рейси через спалах там пандемії.

«Наприклад, переважна більшість країн здійснює контроль за симптомами. Водночас окремі країни, наприклад, Австрія, Китай, Японія проводять ще й обов’язкові тестування на наявність коронавірусу після прильоту. Такі країни, як Кіпр, Сінгапур або Об’єднані Арабські Емірати здійснюють швидкі тести. Практично у всіх країнах існує і обов’язок щодо самоізоляції. В Австрію, Чехію, Сербію можна в’їхати з довідкою про зроблений протягом останніх двох-чотирьох днів тест на відсутність вірусу», — додав Єнін.

Нагадаємо, з 15 червня в Україні відновиться міжнародне і внутрішнє регулярне авіасполучення. За словами, голови Мінінфраструктури Владислава Криклія, першими рейси відновлять до Туреччини, Греції, Кіпру, Грузії, а з Італією та Іспанією поки вирішили зачекати.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net