ГоловнеПолітика

МЗС Туреччини відреагувало на санкції Вашингтона

Туреччина зробить всі необхідні кроки проти рішення США ввести санкції проти неї через купівлю російських С-400. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ республіки, опублікованій прес-службою відомства.

«Ми засуджуємо і відкидаємо оголошене сьогодні рішення США у зв’язку з поставками систем ППО С-400, яке включає односторонні санкції проти Туреччини», — зазначено в повідомленні.

Як заявили в Анкарі, Туреччина неодноразово пропонувала вирішити це питання «на об’єктивній і реалістичній основі, дистанціювавшись від політичних упереджень».

Однак у Вашингтоні не погодилися з такою пропозицією і вдалися до односторонніх обмежувальних заходів, йдеться в комюніке.

«Туреччина також не утримуватиметься від вжиття заходів, які вона вважатиме за потрібне для забезпечення власної національної безпеки. Ми запрошуємо США переглянути оголошене сьогодні несправедливе рішення щодо санкцій», — резюмували в турецькому МЗС.

Нагадаємо, США ввели санкції проти Туреччини через купівлю російських зенітно-ракетних комплексів С-400. Держсекретар США Майкл Помпео заявив, що Штати не допустять великих угод із російським сектором оборони і розвідки.