Аналітика

МЗС: Вірменія засуджує дії Туреччини в Сирії

Нинішні події в регіоні є всього лише загостренням тієї ситуації, яка триває не перший рік.

Про це сьогодні, 4 березня, в ході урядової години в парламенті заявив глава МЗС Вірменії Зограб Мнацаканян, коментуючи питання секретаря фракції «Процвітаюча Вірменія» про те, чи готова Вірменія до можливих наслідків нинішніх процесів в регіоні, зокрема в Сирії.

«Це тривалі процеси. Ви пам’ятаєте події січня поточного року, а до цього були і події жовтня минулого року. Тобто в ці процеси втягуються різні актори», — заявив міністр. За його словами, мова йде про регіон, де у Вірменії є свої інтереси, відповідно ситуація знаходиться в центрі уваги зовнішньополітичного відомства. МЗС використовує всі механізми для адекватної оцінки ситуації, в відповідність з цим робляться ті чи інші кроки. Мнацаканян запевнив: «Ми знаходимося в постійному зв’язку з нашими партнерами, здійснюється збір інформації про процеси, що відбуваються», — заявив він.

Міністр нагадав, що МЗС Вірменії офіційно засудив вторгнення Туреччини на територію Сирії і заявив про своє сприяння цій країні. «Чинений Туреччиною сприяння терористичним організаціям в Сирії, яке в останній період здійснюється прямо і відкрито, є серйозною загрозою безпеки регіону. Вірменія захищає право сирійського народу самостійно вирішувати свою долю. Ми впевнені, що сирійська криза має бути вирішена шляхом широкого внутрішньосирійського діалогу, з урахуванням інтересів всіх проживаючих в Сирії груп, в тому числі релігійних і національних меншин», — заявив міністр.