Соціум

На новорічні свята у Франції послаблять карантин

китайский Новый годДепутати Національних зборів Франції більшістю голосів відмовилися продовжити надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я до середини лютого за пропозицією уряду країни. Про це в середу, 4 листопада, повідомило видання Європейська правда.

Депутати погодилися продовжити жорсткий карантинний режим тільки до 14 грудня, щоб не зачіпати різдвяні свята і підготовку до них.

«Святкування кінця року — це привілейований момент і все повинно бути зроблено, щоб дозволити французам зустрітися зі своїми сім’ями, незважаючи на епідемію коронавірусу», — заявила депутат від республіканців Жоз’єн Корнелуп.

Інші фракції також запропонували перегляд положення про надзвичайний стан в грудні — стверджуючи, що 16 лютого — занадто віддалена дата.

В уряді вважають, що продовження надзвичайного режиму до середини лютого є необхідним, адаптованим і пропорційним до ситуації в охороні здоров’я.

Як повідомлялося раніше, за попередню добу у Франції зафіксували 52 518 нових випадків COVID-19, частка позитивних тестів зросла до 20,6% в порівнянні з 20,4% днем ​​раніше.